Travel guide Vietnam

Ben je van plan om naar Vietnam te reizen? In dit artikel vind je onze voorbeeldroute met wat korte informatie per bestemming zodat je zelf kan kiezen wat het beste past bij jouw reis.


Binnen een maand Vietnam ontdekken door middel van een rondreis van Noord naar Zuid Vietnam (of andersom? Dat kan zeker! Wij hebben de route al voor je uitgezocht. 

De route

Het is mogelijk om de route van boven naar beneden af te leggen, of andersom. Wij kozen ervoor om in Hanoi te beginnen en naar beneden te reizen. 

Hanoi

Je vliegt op Hanoi. Een grote chaotische stad die vooral ontzettend leuk is. Een aantal voorbeelden van dingen die er te zien zijn, zijn het Hoan Kiem Lake, de Old quarter van Hanoi, het Hanoi ancient house, de Bach Ma Temple, de Dong Xuan Market en de Long Bien Bridge. Alles is op loopafstand en goed te bereiken. Wanneer je meer wil weten over wat er allemaal te doen en te zien is in Hanoi en wat de leukste bezienswaardigheden zijn, lees dan dit artikel met daarin de 10 leukste bezienswaardigheden van Hanoi. 

Mai Chau

Vervolgens ga je door naar Mai Chau en terug naar Hanoi. In dit artikel lees je meer over Mai Chau. Er zijn genoeg dingen te doen. Bezoek een bamboefabriek, fiets door de rijstvelden, wandel over weilanden over smalle paden, door pittoreske dorpjes, langs vijvers en rivieren en tussen de lokale bewoners. Leer hoe ze rijstwijn maken in hun kleurig geweven kleding. Of doe bijvoorbeeld een trekking in Pu Luong National Park met onder andere een wandeling vanaf een hangbrug over de Cham rivier naar de watermolens, een bezoek aan een lokale visser en raften.

Sapa

Vanuit Hanoi ga je vervolgens naar Sapa. Doe bijvoorbeeld een tweedaagse trekking door de Muhong Hoa Vallei. Maak kennis met de verschillende etnische minderheidsgroepen in de Muong Hoa-vallei, trek langs de rijstvelden aan de oevers van de Muong Hoa-rivier in de buurt van SaPa, leer meer  over rijstteelt, van het zaaien van de zaden tot de oogst en breng de nacht door in het Giay-minderheidsdorp Ta Van.

Cat Ba

Dan ga je door naar Cat Ba. 

Ninh Binh

Vanuit Cat ba ga je naar Ninh Binh. 

Phong Nha

Vanuit Ninh Binh ga je door naar Phong Nha. 

Hué

Vanuit Phong Nha ga je naar Hué. 

Hoi An

Vanuit Hue naar Hoi An. 

Ho Chi Minh Stad

Vanuit Hoi An naar Ho Chi Minh City. 

You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie