Hoe boek je de goedkoopste vlucht?

Als eenmaal alle voorbereidingen voor je reis er op zitten en het tijd is voor het boeken de vlucht dan wil je dit op de makkelijkste, snelste en vooral goedkoopste manier doen. In deze post lees je hoe je de goedkoopste vlucht boekt.


Met de eindeloze vliegticket aanbieders die er online te vinden zijn waarbij de prijzen dagelijks verschillen, kan het lastig zijn om een goedkoop ticket te vinden. Om je tijd, frustratie en bovenal heel wat geld te besparen bespreken we een aantal tips.

1. Cookies
Wanneer je aan het zoeken bent naar vliegtickets lijkt het soms alsof de prijzen alleen maar omhoog gaan. Dit is inderdaad ook zo, en heeft alles te maken met cookies. Naarmate je vaker dezelfde zoektermen gebruikt willen bedrijven je het idee geven dat je snel moet boeken voordat de tickets nog duurder worden.

Een goede tip is daarom om voor je begint met het boeken van vliegtickets altijd de incognito modus aan te zetten (private browsing). Dit doe je in Google Chrome/ Safari door op je toetsenbord op Command of Control, Shift, N te drukken. Als je Mozilla of Internet Explorer gebruikt druk je op Command of Control, Shift, P. Bij beide toetsencombinaties opent er een nieuw scherm waar je dus met een schone lei begint en alle juiste prijzen van de tickets te zien krijgt.

2. Skyscanner
Vliegtickets voor alle verschillende vakantiebestemmingen boeken wij al jaren op dezelfde manier: met behulp van Skyscanner. Skyscanner is een vergelijkingswebsite die alle vluchten vergelijkt van verschillende maatschappijen en vervolgens een overzicht geeft van de goedkoopste tickets. Wij vinden Skyscanner zo'n goede keuze omdat de website als het ware een zoekmachine is, net zoals Google. Ze vergelijken in een paar seconde meer dan 1200 reissites en aanbieders. Dit bespaart je echt super veel tijd en je krijgt een eerlijk prijsoverzicht van verschillende organisaties.

Skyscanner vergelijkt de tickets maar verkoopt ze niet. Op Skyscanner kies je het ticket en vervolgens wordt je doorverwezen naar de luchtvaartmaatschappij of een partner daarvan. Je betaalt dus niet extra voor boekingskosten of andere toeslagen.

Behalve vliegtickets vergelijkt Skyscanner ook hotelaanbod met behulp van Booking.com, Agoda en Hotels.com. Ook hiervoor kun je Skyscanner dus gebruiken.

Voordelen van Skyscanner:
- Je vergelijkt op een gemakkelijke en snelle manier de goedkoopste vliegtickets naar welke bestemming je dan ook wilt
- Skyscanner vergelijkt tickets van meer dan 1200 airlines en reissites
- Met behulp van het maandoverzicht vind je de goedkoopste dag(en) om te vertrekken naar jouw reisbestemming
- Je kunt een prijsalarm instellen waardoor je via de mail een update krijgt wanneer er een goedkope vlucht is gevonden naar jouw reisbestemming op de door jouw geselecteerde reisdata. Hierdoor heb je gegarandeerd het goedkoopste ticket

Nadelen Skyscanner:
- Skyscanner rekent bagagekosten en boekingskosten niet mee in de prijsberekening, hierdoor ben je vaak duurder uit als je bijvoorbeeld ruimbagage wil meenemen
- Bedrijven als Tix.com bieden soms vliegtickets aan waarop ze zelf verlies maken, soms is het dus mogelijk om nog goedkoper dan wat op Skyscanner zichtbaar is een ticket te vinden

3. Skyscanner maandoverzicht
Met behulp van het maandoverzicht kun je er achter komen wat de goedkoopste dag is om te vertrekken vanaf en naar jouw bestemming.


Stap 1: Ga naar de website: www.skyscanner.nl of download de app
Stap 2: Klik op 'enkele reis' (ook al wil je graag een retour boeken, je wil eerst weten wat de goedkoopste dag is om te vertrekken)
Stap 3: Voer je vertrek- en aankomstlocatie in
Stap 4: Bij vetrek kun je kiezen uit 'specifieke datum' en 'de hele maand', kies voor de hele maand.
Stap 5: Klik vervolgens op 'Zoek Tickets'. Je krijgt een kalender te zien met alle prijzen per dag.

Op deze manier weet je precies wat de goedkoopste dagen zijn om te vertrekken. Dit zelfde kun je vervolgens ook doen voor je terugreis.

4. Prijsalarm
Wat ik zeker ook aanraad om te doen, is om je in te schrijven voor het Prijsalarm van Skyscanner. Door je aan te melden voor een Prijsalarm krijg je een e-mail wanneer de prijs van de door jouw gekozen vliegtickets verandert (stijgt of daalt). Hierdoor kun je de juiste beslissing nemen met betrekking tot wanneer je je vliegtickets wil boeken.

Op dit moment kun je de volgende filters instellen in je Prijsalarm:
  • Vertrek- en aankomstbestemming
  • Reisdatum
  • Aantal passagiers
  • Reisklasse
  • Of je alleen directe vluchten wilt zien (een reis zonder overstappen)
Hoe stel je het prijsalarm in?
Stap 1: Ga naar de website: www.skyscanner.nl of download de app
Stap 2: Om een Prijsalarm in te kunnen stellen, dien je eerst een zoekopdracht uit te voeren. Zoek bijvoorbeeld naar vliegtickets van Amsterdam naar Hanoi.
Stap 3: Klik op ‘Zoeken’. Er verschijnt het scherm met zoekresultaten.
Stap 4: In dit scherm vind je rechts het icoontje voor ‘Prijsalarm’ (de bel). Klik hierop om het prijsalarm in te stellen.

Wat daarbij erg fijn is, is dat je nooit meer dan één e-mail per dag ontvangt, je wordt dus niet gespamd met honderden aanbiedingen.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Als je nog toevoegingen hebt, laat het dan gerust weten in de comments!

You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie