Normen & waarden: Thailand

In dit artikel bespreken we de etiquetteregels in Thailand, Vietnam, Indonesië, Maleisië, Filipijnen en Cambodja. Houd er rekening mee dat Aziaten niet snel iets zullen zeggen van je gedrag. Dat betekent niet dat ze het goedkeuren. Informeer daarom altijd naar de lokale gebruiken.

Thailand
Thailand is een van de populairste landen in Zuidoost-Azië, ze zijn hier aardig gewend aan toeristen. Echter betekent dit niet dat je je niet aan de normen en waarden van het land dient te houden. Er zijn dingen die je beter kunt laten, of juist wel kunt doen. 

Boeddhisme en tempels
Beklim nooit zomaar een tempel, tenzij dit is toegestaan. Het boeddhisme is enorm belangrijk in Thailand. Vrouwen mogen monniken niet aanraken. Raak nooit iemand aan op zijn of haar hoofd. Het hoofd wordt gezien als het heiligste gedeelte van het lichaam. 

Het Koningshuis
Beledig nooit het koningshuis of de koning in Thailand. Er staan zelfs gevangenisstraffen op. Dit houdt in: geen gekke selfies maken, niet aanraken maar bijvoorbeeld ook niet op een geldbiljet staan (met afbeeldingen van de koning). Zo gauw het volkslied wordt gespeeld, wordt er van je verwacht dat je opstaat. 

Kleding
Als je tempels binnen gaat dien je geschikte kleding te dragen: je schouders en knieën moeten bedekt zijn en doe altijd je schoenen uit. Ook als je iemands huis naar binnen gaat. Richt nooit je voetzolen naar een Boeddha of persoon, ook je schoenen aan je backpack hangen wordt niet gewaardeerd. Ook als je even van het strand af gaat, bedek je jezelf met een sarong/ kleding. 

Omgang 
Gezichtsverlies is belangrijk bij de Thai, negatieve onderwerpen worden vaak vermeden tijdens discussies. Kwaad worden op de Thai (ook al vragen ze erom) of je stem verheffen is niet handig, dit is slecht voor hun aanzien.You Might Also Like

2 reacties

Ontdek meer per categorie