Normen & waarden: Maleisië


Maleisië
Net zoals in Thailand zijn ze in Maleisië wel gewend aan toeristen, dit betekent niet dat je
nergens rekening mee dient te houden. Lokale gebruiken of normen en waarden zijn niet altijd bekend, ook wij weten dit niet. Daarom is het verstandig om eerst te vragen of het oké is als je iets doet (simpele dingen die in Nederland normaal zijn zoals een foto maken, alcohol drinken of mensen aanraken zijn in Maleisië niet normaal). 

Boeddhisme en tempels
In sommige gedeeltes is men streng gelovig. Dan die je rekening te houden met publiekelijk je liefde tonen en het drinken van alcohol. Het drinken van alcohol buiten de aangewezen bars/ clubs en zelfs vakantieoorden is niet handig. 

Kledingvoorschriften
Tempels en moskeeën staan in Maleisië naast elkaar, maar hebben elk andere regels. Het komt er vaak op neer dat je geschikte kleding dient te dragen, je kan geweigerd worden als je geen geschikte kleding draagt.

Voor zowel mannen als vrouwen is het te bloot rondlopen een no-go. Vaak wordt gezegd dat zowel mannen als vrouwen hun torso bedekt moeten houden. Een korte broek of rok dient minimaal tot de knie te komen. Strakke kleding worden vaak afgekeurd, vooral voor vrouwen.
In grote steden als Kuala Lumpur wordt hier overigens niet op gelet. 

Omgang
Maleisië is een multicultureel land. Ze streven er allemaal naar om gezichtsverlies tegen te
gaan en schaamte te vermijden, zowel in de publieke als privé. Gezichtsverlies, of behoud
wordt gelinkt aan een goede naam, goed karakter, en aardig zijn voor je naaste. Openlijk
Maleisiërs beschuldigen, schreeuwen of belachelijk maken is dus not-done.You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie