10 Must-sees in Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en wordt door water gescheiden van Maleisië en Indonesië. Naast de highlights die we in dit artikel bespreken, bekijk je in deze stad prachtige gebouwen, kun je goed winkelen en ontdek je een bijzondere mengelmoes van culturen.Vaak is Singapore een stopover voor reizigers naar bijvoorbeeld Indonesië of Australië. Singapore ligt op zo'n 13 uur vliegen vanaf Nederland en is ontzettend schoon en veilig. Wij vinden Singapore zeker de moeite waard om een aantal dagen te verblijven. In dit artikel lees je welke dingen je absoluut gezien moet hebben tijdens je verblijf in Singapore. De favoriete plaatsen voor backpackers om te overnachten zijn vaak Bugis, Chinatown, Little India, Lavender Street en Clark Quay (Riverside).

Budget en verblijfsduur
Het is slim om voorbereid naar Singapore te gaan, aangezien het aardig duur is in vergelijking met de rest van Zuidoost-Azië. Onze tip is dus om een credit card mee te nemen maar ook genoeg cash. Ongeveer S$125 moet ruim genoeg zijn. Aan drie dagen heb je wat ons betreft zeker voldoende om het hele land te zien.

1. Gardens By the Bay
Openingstijden: 's ochtends van 05:00 tot 02:00 's nachts
Entreeprijs: Gratis
Locatie: 18 Marina Gardens Drive, Singapore 018953


The Gardens by the Bay is een enorm indrukwekkend park en gelijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Singapore. Je moet zeker een aantal uren spenderen aan het rondlopen door de Gardens, mis daarbij niet de Flower Domme Cloud Forest Dome en de Spuertree Grove met de OCBC Skyway (een 22 m hoge loopbrug tussen de Skytrees). 

Het park ligt achter het Marina Bay Sands Hotel en werd tijdens de Nationale Dagrally in 2005 aangekondigd door de premier als onderdeel van de plannen van de stad om zichzelf te transformeren naar een 'Garden city' naar een 'City in the Garden'. Na een internationale ontwerpwedstrijd, die werd gewonnen door Grant Associates, werd het park eindelijk geopend in 2012 en veranderde de skyline van de stad voor altijd. Volgens een studie van Treepedia en MIT is Singapore de groenste stad, met een dekking van 30%, en dat is gedeeltelijk te danken aan Gardens by the Bay, dat uit meer dan 100 hectare bestaat. 

Supertree Grove
Het meest bekende aan de Gardens by the Bay is de Supertree Grove (met daarbij sinds kort de Observatory en de OCBC Skyway). Deze metalen Supertrees staan middenin het park. De Supertrees zijn tussen de 25 en 50 meter hoog. Ze bieden schaduw gedurende de dag en komen 's avonds tot leven door alle lampjes. Meer dan 162.900 planten, bestaande uit meer dan 200 verschillende soorten van bromelia's, orchideeën, varens en tropische klimmers omgeven de Supertrees. Als je de rijen wil ontlopen, is het slim om van tevoren een ticket te halen. Het zijn flexibele tickets, die kun je nu koen en tot 180 dagen erna gebruiken.


Rhapsody show
Elke avond tussen 19:45 en 20:45 komt de tuin tot leven met een licht en geluid show. De show is echt een aanrader, tijdens de show simuleren 68 verschillende speakers live optredens van verschillende artiesten.

Cloud Forest
Openingstijden: van 09:00 tot 21:00, de laatste ticket sale is om 20:00. Het is het drukst tussen 16:00 en 19:00, dan kun je langere wachttijden verwachten.
Prijzen: Een conservatory: $20, twee Conservatories: $28.
Mist tijden: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 en 20:00 dagelijks.
Aanbovelen bezoektijd: voor één Conservatory, 1 uur (Cloud Forest), voor twee Conservatories wordt twee uur aanbevolen (Cloud Forest en Flower Dome).

Naast de Supertrees staan er ook twee enorme kassen in de Gardens, waarvan één nevelwoud en de andere vol met bloemen. Het Cloud Forest is een indrukwekkende wereld op zich, binnen vind je een 35 meter hoge berg die bedekt is is met allerlei tropische planten, samen met de grootste indoor waterval ter wereld. Het lijkt wel een tropisch paradijs. Met kaartjes voor de Treetop walk bekijk je alles van bovenaf. 

Flower Dome
De Flower dome is de grootste kas ter wereld (althans, zo vermeld in Guiness World Records van 2015). Deze koepel bevat bloemen en planten van over de hele wereld. In de dome vind je een mediterrane tuin, olijfgaard, Zuid-Afrikaanse tuin, een Zuid-Amerikaanse tuin en meer.

Sky Walk
Bij de Supertrees is er de mogelijkheid om over de de Sky Walk te lopen, dit kost $8 en is een looppad tussen de bomen.

Beste tijd voor bezoek
De twee kassen zijn de populairste trekpleisters van het park. Om 9:00 's ochtends openen de deuren, als je mooie foto's wil maken zonder allerlei mensen in je shot, is dit de beste tijd om te gaan. Het is slim om eerst naar de Cloud Forest te gaan, deze attractie is het meest indrukwekkend. Bij binnenkomst zie gelijk de waterval en vervolgens kun je een wandelroute afleggen. In totaal duurt de wandeling zo'n drie kwartier en om 10 uur is het al aardig druk. Daarna kun je dan door naar de Flower dome.


ASK Me tours
Er zijn gratis 'ASK Me' tours in bepaalde gedeeltes in de Conservatories, de tours worden tussen 14:00 en 17:00 gegeve. Ze zijn gratis maar je moet wel een toegangskaartje tot Cloud Forest hebben. Ze duren ongeveer een kwartiertje en zijn op first-come-first basis. De tours beginnen zo gauw er een groep van vijf mensen samengesteld is. Om mee te doen, verzamel je bij de 'ASK Me' posters bij 'Meeting Point A (The Falls) of Meeting Point B (Tree Top Walk) binnenin de Cloud Forest.

Data (14:00-17:00):
 • 1, 2, 15 en 16 februari
 • 7, 8, 21 en 22 maart
 • 4, 5, 18 en 19 april
 • 2, 3, 16 en 17 mei
 • 6, 7, 21 en 22 juni
Food by the Bay
Wanneer je na het bezoeken van de tuinen wat wil gaan eten, is het leuk om helemaal naar het eind van Gardens by the Bay te lopen (hierbij loop je juist weg uit de richting van Marina Bay Sands), in de achterhoek van het park vind je Satay by the Bay, een leuk hawker centre met een enorme varieteit aan internationaal eten.

2. Marina Bay Sands Skypark
Adres: 10 Bayfront Ave, Singapore 018956
Openingstijden: 09:30 tot 22:00 
Entreeprijs:  Observatiedeck 20 S$ (woensdag ladies night)


Het Marina Bay Sands hotel is gelegen in de Marina Bay. Het bestaat uit drie losse gebouwen van elk 55 verdiepingen, ze zijn aan elkaar verbonden door een enorm Sky Park. In dit park vind je de welbekende 150 meter lange infinity pool met fantastisch uitzicht over Singapore. Helaas kun je niet zomaar naar het zwembad gaan en zul je moeten overnachten in het hotel. Echter kun je ook naar het Sky deck, je hoeft niet in het hotel te verblijven maar hebt er wel het beste uitzicht over de gehele stad. Het is vooral een aanrader om hier de zonsondergang te bekijken.

Tip: Woensdagavond is het Ladies night, dit houdt in dat je bij Ce La Vi (de 3e toren van Marina Bay Sands), gratis naar boven mag én een drankje krijgt.

Over het hotel..
Het hotel beschikt over 2561 kamers, het complex bevat een museum, zeven sterren restaurants, een schaatsbaan twee theaterzalen en het grootste casino ter wereld met wel 1600 gokautomaten. Één nacht in het hotel met uitzicht op de stad of tuin kost je met z'n tweeen al gauw zo'n 400 euro (wanneer je niet op de begane grond wil overnachten, prijzen beginnen rond de 250 euro). Ondanks de prijs, absoluut iets voor op de bucketlist. Het boeken van een kamer doe je het best via Booking.com, aangezien je daar vaak kort van tevoren nog kosteloos kunt annuleren.


Spectra watershow
Net als bij de Gardens at the Bay, is er ook een show bij de Marina Bay Sands. Dit is de Spectra watershow. Deze is niet zo bijzonder als Rhapsody, maar ook zeker de moeite waard en tevens gratis. Spectra is op zondag tot en met donderdag om 20:00 en 21:00 en op vrijdag en zaterdag om 20:00, 21:00 en 22:00.

3. The Southern Ridges

De Southern Ridges is een tien kilometer lange tour of eigenlijk pad, die verschillende parken verbindt langs de zuidelijke heuvelrug van Singapore. Dit project verbindt de parken Kent Ridge Park met het Harbour Front. Het idee om deze parken te verbinden werd bedacht in 2002 door de URA (Urban Redevelopment Authorithy) en het duurde vervolgens twee jaar om dit te voltooien.

Het schilderachtige tien kilometer lange pad biedt een enorm scala aan dingen om te doen en te bekijken. Van Noord naar Zuid bespreek ik alle belangrijkste punten, beginnend bij Kent Ridge Park en eindigend bij Harbourfront.

Voordat je aan de tocht begint..
Neem de MRT naar Kent Ridge of Pasir Panjang station, het beste is naar Kent Bridge omdat je dan sneller aan de wandeling kunt beginnen. De reistijd van Kent Ridge MRT naar Kent Ridge Park is ongeveer 10 minuten. Een tip hierbij is om de wandeling om 05:30 's ochtends of 17:30 's avonds te beginnen, zodat je de zonsopgang om 07:00 of de zonsondergang om 19:00 kunt meemaken op de top van de Mount Faber. 

Het kan wel tot vier uur duren om de gehele route van noord naar zuid te wandelen, dus plan dit ook in. De tocht is gemakkelijk vol te houden en de paden zijn goed onderhouden, hier en daar zijn er wel trappen. Daarbij zijn er ook verschillende gedeeltes waar je een metro of bus kunt nemen, je hoeft dan niet de gehele reis in één keer te doen. De meeste gedeeltes zijn 24/7 geopend, de veiligheidslichten zijn aan van 19:00 tot 07:00. Vergeet niet om 's avonds een zaklamp mee te nemen en let op: geef de apen absoluut geen voedsel. Er staat een boete van S$ 5000 euro op.

De wandeltocht
Je begint de tocht in Kent Ridge Park. Dit park van 47 hectare groot is de plek waar één van de laatste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog werd uitgevochten voor Singapore. Als je hier meer over te weten wil komen, dan kan dit in het Bukit Chandu museum, dat is gevestigd in een gerestaureerde koloniale bungalow. Let op: Reflections in Bukut Chandu is momenteel gesloten voor restauratie tot 2021.

Voor fitnessliefhebbers heeft Kent Ridge Park niet alleen een joggingbaan, maar ook 20 fitness stations. Voor de meer avontuurlijke mensen heeft het ook één van de vier MTB routes van Singapore. 

Luifelwandeling: geniet van een ontspannen wandeling over deze 280 meter hoge promenade die Kent Ridge Park met HortPark verbindt. De wandeling snijdt door Adinandra Bekular. Je ziet een rijke verscheidenheid aan planten en dieren, zoals eekhoorns, hagedissen en vogels.

Hortpark: het tuinbouwparadijs in Singapore. Dit park van 9 hectare is een centrum voor recreatieve, educatieve en onderzoeksactiviteiten en dat alles in verband met tuinieren. HortPark heeft een aantal thematuindisplays, zoals Water Gardens, Edible Gardens, Pitter Patter en Potter Garden om zo meer te leren over verschillende plantmethoden. Er worden rondleidingen en seminars gegeven. Het park is dagelijks geopend van 06:00 tot 22:00.

Alexandra Arch: Deze brug van 80 meter is ontworpen als een geopend blad en is het enige gedeelte dat nauw aansluit op het stedelijke landschap van Singapore. Hort Arch verbindt HortPark met de Forest walk naar de Telok Blangah-heuvel en kijkt uit over de Alexanda road beneden. Tussen 19:00 en 00:00 is de brug verlicht met prachtige veranderende LED lichten.Singing Forest: het Singing Forest, een project in HortPark werd in 2010 gelanceerd om de rijke biodiversiteit te vergroten door bomen te planten die speciaal zijn geselecteerd uit 38 inheemse soorten om zo verschillende vogelsoorten aan te trekken. Als je de volgels wil bekijken, is de beste tijd tussen 07:00 en 09:00 's ochtends.

Forest Walk: deze 1,3 km lange verhoogde loopbrug verbindt HortPark met Telok Blangah Hill Park. Het zigzagt door de natuur. Je kunt ook dichter bij de natuur komen door te lopen over de Earth Trail, een natuurlijk onverharde weg die parallel onder de Forest Walk loopt. De Forest walk, gelegen naast Gillman Barracks, is een alternatief startpunt/eindpunt van de trektocht v/d Southern Ridges als je van plan bent enkel de helft af te leggen. De verlichtingstijden verschillen hier enigszins en zijn dagelijks tussen 07:00 en 12:00 en tussen 17:00 en 19:00.

Telok Blagah Hill Park: Dit park is sinds de 19e eeuw een populaire ontmoetingsplek voor handelsgemeenschappen. Tegenwoordig is het een bekend gebied om Tai Chi te oefenen, te joggen of te genieten van een picknick. Het hoogtepunt van het park is de terrastuin. Het heeft een reeks prachtige witte halfronde terassen die de top van het park bereiken, daar kun je genieten van een 360 graden uitzicht over Singapore.

Sembcorp Forest of Giants: In 2010 heeft Sembcorp $ 1 miljoen toegezegd om een enorm bos van meer dan 600 zeldzame bomen te planten die oorspronkelijk het landschap van Singapore domineerden voor het begin van de urbanisatie. Dit wordt het bos van de reuzen genoemd, en je zult versteld staan van de verschillende soorten bomen met enorme hoogten tot wel 80 meter.

Henderson Waves: 36 meter boven Henderson Road en wel het meest iconische deel van de Southern Ridges, de Henderson Waves. Het is de hoogste voetgangersbrug in Singapore en biedt een adembenedemd panoramisch uitzicht over de stad. De artistieke golfachtige structuur van Henderson waves, bestaande uit een reeks houten gebogen 'ribben' zorgt voor een geweldige plek om foto's te maken. Het is een populaire Instagram hotspot in Singapore. De makkelijkste manier om naar Henderson Waves te komen zonder de wandeling door de rest van het park, is door uit te stappen bij Redhill Station MRT en vanaf daar bus 145 te nemen naar 'Bef Telok Blanga Hts'. Zo gauw je uitstapt, zie je Henderson Waves Bridge al.Mount Faber Park: Trek vervolgens omhoog naar Faber Point van Mount Faber Park, het hoogste punt van Mount Faber (de vierde hoogste piek van Singapore). Je kunt het uitzicht bekijken met behulp van verrekijkers op het uitkijkpunt van het park. In het park kun je ook vanalles te weten komen over belangrijke historische gebeurtenissen van het land door de prachtige muurschulderingen.

Kabelbaan: Nu je het hoogste punt bereikt hebt, kun je je tocht eindigen met een ontspannende rit met de kabelbaan van Mount Faber naar Harbourfront MRT. Je kunt ook verder gaan naar het eiland Sentosa, vanuit de kabelbaan reis je door een wolkenkrabber en steek je de haven over. Je krijgt het bovenaanzicht van de dolfijnen in de Adventure cove te zien. Kaartjes hiervoor kosten S$26 en kun je hier boeken. De kabelbaan is dagelijks geopend van 08:45 tot 22:00 uur.

Marang Trail: Als je niet de kabelbaan neemt, dan kom je bij de Marang Trail uit. Dit is dan het laatste gedeelte van je tocht (of eerste, als je besluit van Zuid naar Noord te gaan). Dit schaduwrijke voetpad van 800 meter loopt door een bos dat rijk is van flora en fauna. De trail is 70 meter hoog (vergelijkbaar met een gebouw van 24 verdiepingen) en is een mooi contrast met het bruisende Harbourfront gebied, dat je vervolgens in zal gaan.

4. Cable Car
Openingstijden:  Dagelijks van 8:45 tot 22:00 uur, een ritje kost ongeveer een kwartier.
Entreeprijs: ongeveer 17 euro

De kabelbaan van Singapore is een gondellift die een luchtverbinding biedt vanaf Mount Faber op het hoofdeiland van Singapore naar het vakantie-eiland Sentosa aan de overkant van de haven. De cable car werd op 15 februari 1974 geopend. Het is een leuke manier om naar het eiland te gaan en absoluut een ervaring. Je kunt combi-tickets kopen voor de attracties op Sentosa. Tickets voor de kabelbaan kun je op de volgende punten halen, en tevens zijn dit de opstappunten.


Mount Faber line
 • Mount Faber Station (voor Mount Faber)
 • HarbourFront Station (voor VivoCity en de HarbourFront MRT)
 • Sentosa Station (voor een transfer naar de Sentosa Line bij de Imbiah Lookout)
Sentosa Line
 • Imbiah Lookout (voor Skyline Luge, Adventureland, MegaZip, Madame Tussauds
 • Merlion Station (voor Sentosa Merlion, S.E.A Aquarium, Universal Studios Singapore)
 • Siloso Point Station: (voor Fort Siloso, Siloso Beach)
Sentosa Island
Sentosa Island is het tropische eiland van Singapore. Het eiland is geheel ingericht op vermaak, met animatie parken, een aquarium, gemaakte golven om te surfen en verschillende strandbars.

5. Singapore Walking tours 
Locatie: Lavender MRT Exit A (Meeting Point), Chinatown MRT Exit A (Meeting Point). Little India MRT Exit E (Meeting Point)
Entreeprijs: Gratis, maar fooien worden gewaardeerd.

Singapore is een multiculturele stad. Binnen één dag kun je je hier wanen in India, China, de westerse wereld en het Midden Oosten. Er worden ontzettend veel tours aangeboden om dit allemaal te bekijken. Wij hebben er een drietal uitgelicht van Monsterdaytours: Hierbij ontdek je al wandelend Kampong Glam, Chinatown en Little India (Free Walking Tour).


Singapore is een multiculturele stad. Binnen één dag kun je je hier wanen in India, China, de westerse wereld en het Midden Oosten. Er zijn drie tours: Kampong Glam, Chinatown en Little India (Free Walking Tour).

Kampong Glam
Little Arabia, ook wel Kampong Glam genoemd, is niet de meest bekende wijk van Singapore, maar daarom zeker niet minder leuk. Er hangt ook hier weer een totaal andere sfeer dan in de rest van de stad, wat erg leuk is om te beleven. Bij de Kampong Glam ga je langs de highlights van het Arabische gedeelte van Singapore, het gedeelte dat oorspronkelijk gereserveerd was voor de 'royalty's'. De tours duren ongeveer 2,5 uur, ook deze. De belangrijkste highlights zijn de Sultan moskee en Haji Lane. De tour is gratis, echter worden tips zeer op prijs gesteld (16 tot 30 S$ is gemiddeld).

Beginpunt: Lavender MRT Exit A (Meeting Point)
Je kunt heerlijk eten in Little Arabia, van de lekkerste diner tot een hi koffietentje in Haji Lane. Daarbij is Little Arabia één van de meest fotogenieke wijken, vooral Arab Street met de Moskee o de achtergrond en Haji Lane zijn perfecte plekken om foto's te maken.

Chinatown
De hoogtepunten van de tour door Chinatown zijn Pagoda Street Thian Hock Keng-tempel. Het boegbeeld van Chinatown is de Buddha Tooth Relic Tempel. Het fascinerende gebouw is 4 verdiepingen hoog en bestaat uit een tempel en museum. De tempel is geopend in 2008 en vernoemd naar de linker snijtand van Boeddha. Chinatown MRT Exit A (Meeting Point).

Mr Chan Hawker
In Chinatown bevindt zich het goedkoopste Michelinsterren restaurant ter wereld, namelijk Mr Chan Hawker aan Smith Street. Deze man begon ooit met een kraampje in een Hawker Center, maar moest uitgroeien tot een restaurant omdat hij te populair werd. Het enige dat je in dit restaurant kunt bestellen is Soya Sauce Chicken met rijst of noedels voor maar 2 Dollar. Er kan soms een lange rij staan, maar deze gaat vaak erg snel. De kip is zo mals dat het zeker het wachten waard is.

Little India 
Hindoeïstische festivals, drukke overdekte markten, slangenbezweerders, hennatatoeages en bloemen zijn kenmerkende zaken voor de kleurige wijk. De hoogtepunten van de tour door Little India zijn het voormalige huis van Tan Teng Niah en de Sri Veeramakaliamman Temple. Beginpunt Little India MRT Exit E (Meeting Point). Little India is een stukje India in Singapore. Wat uniek is, zijn de kleurrijke gebouwen, marktkraampjes op straat, Indiase muziek en het eten. Probeer Little India te bezoeken in het weekend, omdat de straten dan bezaaid zijn met lokale mensen.

Je hoeft van tevoren niet te boeken, gewoon op tijd aanwezig zijn. De tours gaan altijd door, ook al regent het.


6. Singapore Botanic Gardens
 • Adres: 1 Cluny Road, Singapore 259 569, Singapore
 • Openingstijden: 05:00 - 00:00
 • Entreeprijs: Gratis, de Orchid Garden kost S$5

De botanische tuinen van Singapore is een botanische tuin in Singapore die in 2015 in UNESCO's Werelderfgoedlijst werd opgenomen. Het 82 hectare grote park heeft een gerenommeerde collectie met 10.000 soorten flora. Jaarlijks bezoeken 4,5 miljoen mensen de tuin. Loop door de kronkelende paden van het tropische werelderfgoed.

De botanische tuin is dagelijks van 5 uur 's ochtends tot middernacht geopend en is bereikbaar via het metrostation Botanic Gardens van de metro van Singapore. In de Botanic Gardens werd het restaurant Corner House bekroond met een derde Michelinster in 2008. Deze sterren verloor het restaurant evenwel, maar in 2016 kreeg het restaurant weer een Michelinster.

De orchidee is het nationale symbool van Singapore en hiervoor is een speciale tuin ingericht. Midden in het park vind je de orchideeën tuin. Hiervoor betaal je entree (ongeveer 5 S$), maar zeer de moeite waard, je vind er honderden orchideeën.

7. National Museum of Singapore 
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur
Locatie: 93 Stamford Road, Singapore 178897
Prijs: S$ 15, Tickets

Het nationaal museum van Singapore is opgericht in 1887 en gevestigd in een prachtig gebouw (de oude City Hall en Supreme Court). Het museum is het oudste museum van het land en herbergt een enorm aantal restaurants, winkels en heeft een mooie tentoonstellingen, dynamische kunstinstallaties, festivals en live optredens.

8. Shoppen in Orchard Road
Orchard Road is een kilometerslange straat met allerlei winkels. Je vindt er de bekende merken zoals Zara en Mango, maar ook de luxere merken zoals Louis Vuitton en Gucci.

Er zijn alleen al 22 malls te vinden, dus als je leuk wil winkelen is dit dé plek waar je heen moet gaan, je kunt je echt helemaal uitleven. 

9. River Safari
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur
Locatie: 80 Mandai Lake Road Singapore 729826
PrijsOngeveer €25, Tickets

De River Safari is het enige attractiepark in Azië met een rivierthema. Je kunt er meer dan 5000 water en landdieren bekijken.
De Amazone River Quest is een boottocht van ongeveer tien minuutjes. De boten hebben een open en je vaart langs allerlei soorten dieren van de amazone zoals de jaguar, tapir en de reuzenmiereneter. De boottocht kost een toeslag van 5 S$ voor volwassenen en S$ 3 voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je kunt de tickets met time slot boeken bij de ticketbalie van de Singapore Zoo of de River Safari. De boekingen zijn zijn op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

Online tickets halen
Om tijd én geld te besparen, kun je online tickets halen. Bijvoorbeeld bij Klook krijg je tot wel 50% korting. Je slaat op deze manier de wachtrij over.

Kom daarbij zo vroeg mogelijk om een tijdslot te boeken voor je kaartjes. Tegen de middag zijn de tickets voor de boottochten al uitverkocht. Als je er rond 9 uur 's ochtends bent, rond de opening van het park, dan zijn de meeste timeslots zelfs al bezet. Het beste tijdslot is volgens ons om 10:30 omdat je dan na je boottocht nog een River Safari activiteit kunt bekeken, namelijk River Talk (dit is rond 11:00).

Allereerst de panda's bekijken
De wachtrijen om de panda's te zien, Kai Kai en Jia Jia, kunnen echt ontzettend lang zijn. De wachttijd kan wel één tot anderhalf uur zijn als je ze rond een uur of 11:30 tot 12:30 wil bekijken. Het is slim om de panda's als allereerste attractie te bekijken. Loop voorbij alle andere attracties totdat je het Giant Panda forest bereikt, dan zullen er geen wachtrijen zijn. Een ander voordeel van vroeg (direct na openingstijd om 9.00 uur) de panda's te bezoeken is dat je ze tijdens het eten zult zien, dit is eigenlijk het meest actieve waar ze zich gedurende de dag mee bezig houden.

10. Merlion
Locatie: Merlion park, One Fullerton, Singapore 049213


De Merlion is het nationale symbool van Singapore. Het is een standbeeld van een halve leeuw gecombineerd met een halve vis. Het standbeeld ligt aan de baai en is een populaire attractie door het mooie uitzicht over de skyline. Het kan soms aardig druk zijn, maar het is 't absoluut waard om even te wachten om een foto te kunnen maken.

Missen er nog bezienswaardigheden of heb je nog toevoegingen? Laat het ons weten in de comments!

You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie