10 must-sees in Bangkok


Bangkok verwelkomt meer toeristen dan welke andere stad dan ook en het is niet lastig om je te bedenken waarom. Bekijk de prachtige tempels, neem een tuk-tuk door het bruisende Chinatown of neem een boot over de drijvende markten, ga shoppen in de luxe winkelcentra, boetiekjes of markten en eet voor nog geen 3 euro (100 THB) een complete maaltijd.

Eten is voor ons echt een hoogtepunt in Bangkok, van lokale gerechten geserveerd in bescheiden streetfood tentjes tot haute cuisine op de rooftop restaurants. Wil je meer weten over eten in Bangkok? Lees dan dit artikel.

We bespreken de 10 highlights van Bangkok die wij het allerleukst vonden.

1. Wat Arun

Locatie: 158 Thanon Wang Doem, Wat Arun, Bangkok Yai, Bangkok 10600, Thailand


De Wat Arun in Bangkok is wel een van de is meest bekende silhouetten in Zuid-Oost Azië. De Wat Arun is gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw in de oude Khmerstijl en is een indrukwekkende tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. 


De tempel dankt zijn naam aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. Ze noemen de Wat Arun dan ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’, daarbij staat 'Wat' voor tempel. Op de plek van deze tempel stond al een boeddhistische tempel sinds het Ayutthaya Rijk. De tempel heette toen de Wat Makok. Pas sinds de Emerald Buddha naar Bangkok kwam kreeg de Wat Arun de look die het nu heeft met de opvallende 82 meter hoge prang, een toren in Khmer stijl. 

Samen met de Wat Preah Keaw is dit zeker de mooiste tempel. De grote prang torent hoog boven de rivier uit met beelden van krijgers op een driekoppige olifant.

2. Khao San Road


Khao San Road is een super drukke, bekende straat in Bangkok. Vrijwel iedereen kent Khao San Road. Of ze nu zelf in Bangkok zijn geweest of niet, het is niet te missen. Het is een verzameling van straatverkopers en masseurs, eetbare insecten, bars, bijzondere entertainers, street food en ontelbare restaurants en bars. Het ligt in het Noord-Westen van het centrum van Bangkok in de backpackerswijk Banglamphu en is vanuit de stad goed bereikbaar. Zowel overdag als in de avond is het hier altijd ontzettend druk. Met alle toeristen die hier rondlopen wordt Khao San Road voor sommigen wat overweldigend, maar als je in Bangkok bent kun je dit niet overslaan. Het leeft, is gezellig en is zeker een goede plek om op een terras mensen te kijken. 


Rambuttri Road
Dichtbij deze straat vind je het rustigere Soi Rambuttri of Rambuttri Road. Zeker de moeite waard om even te bekijken! Wij vonden Rambutrri Road eigenlijk nog leuker dan Khao San Road omdat het hier wat gezelliger is. Overal hangen gezellige lampjes en het is er wat rustiger. Je wordt niet constant aangesproken zoals op Khao San Road.

3. The Grand Palace

Locatie: Na Phra Lan Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand
Openingstijden: Daily from 8.30am to 3.30pm

Entreeprijs: 500 THB



De Grand Palace, gebouwd in 1782 en 150 jaar lang de thuishaven van Thaise koningen en het konlinkijk hof blijft bezoekers bewonderen met de prachtige architectuur en ingewikkelde details. De Grand Palace gelegen aan de Chao Phraya rivier is een fantastische maar ook superdruk bezochte locatie in Bangkok. Tot voorkort was de Grand Palace door de eeuwen heen het thuis van de koninklijke familie van Siam, het latere Thailand. Naast het woonadres van de koninklijke familie werd hier ook politiek bedreven door ministeries en andere bestuurlijke afdelingen.


Ondanks dat de koning en zijn gezin hier niet meer wonen is het terrein nog steeds een erg belangrijke plek in Thailand. Op het terrein staat namelijk de Wat Phrae Kaew met daarin voor de boeddhistische Thai de allerbelangrijkste Boeddha van heel Thailand. Wat Phrea Kawe, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, vonden wij wel mooi maar was eigenlijk wel heel klein. Wat ons betreft was het zeker niet de mooiste Boeddha.


Onze ervaring
Wij vonden het paleis wel leuk, maar zeker niet een van de dingen die je persé gedaan MOET hebben. De entree was 500 baht. Het is niet mogelijk om het gehele terrein te bekijken en overal naar binnen te gaan.

Tips:

  • Zoals gebruikelijk moeten vrouwen hun schouders bedekt hebben en moet je een lange broek/rok aan, aangezien je ook je knieën niet mag zien. Dit geldt bij de Royal Palace echter ook voor mannen. 
  • Er staan net voor het paleis een heleboel verkopers die (ietwat opdringerig) de goede outfits verkopen/verhuren. Om meer invloed te hebben op de prijs kun je misschien beter van tevoren een lange broek meenemen of kopen. Als je dit niet ziet zitten kun je ook een lange broek huren, dit kost uiteindelijk zo'n 50 baht (100 baht borg).
  • De omgeving van de Royal palace is DE plek om gescamd te worden. Let hier op. Als mensen je vertellen dat de Royal Palace dicht is, kun je ervan uit gaan dat dit niet waar is. Je kunt beter eerst zelf checken of dit klopt.

4. Lumphini Park

Locatie: Rama IV Road, Pathumwan
Openingstijden: dagelijks 04:30 – 21:00 uur


Lumphini Park is een ongeveer 56 hectare groot park in Bangkok, Thailand. Het park is zeer groen en bevat een groot kunstmatig meer waar bezoekers een boot kunnen huren. Lumpini Park is aangelegd in de jaren twintig van de 20e eeuw door Koning Rama VI op koninklijk terrein. Lumphini Park is Bangkok’s eerste openbare park, gebouwd in de jaren ’20 op koninklijke grond van koning Rama VI. Hij noemde het park ‘Lumphini’, naar de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal.

Het Lumphini Park is voor velen de meest geliefde plek van Bangkok. Het 142 hectare-grote park is een echte oase met perfect onderhouden gazonnetjes, hoge bomen en een grote vijver. Het brengt rust in de chaos van de grote stad. Er zijn talloze voorzieningen, waaronder fitnessapparaten, een basketbalveld, een openlucht sportschool, zwaantjes-waterfietsen en een speeltuin. Ook leuk zijn de varanen die overal rondlopen. 

5. Chao Phraya River


De gebieden van Wat Arun tot het fort Phra Sumeru zijn de thuisbasis van enkele van de oudste nederzettingen in Bangkok, met name Bangkok Noi en de charmante ambiance van paalwoningen langs de complexe waterwegen.

Op de Chao Phraya Rivier van Bangkok is het altijd levendig en druk. Kleine longtailbootjes varen af en aan naar de tempels en andere bezienswaardigheden langs de rivier. Ook de efficiënte Chao Phraya River Express boten maken volop gebruik van de rivier en brengen Thai en toerist naar shopping malls. markten, sky bars, familie en werk. Tussendoor varen er grote volgeladen vrachtschepen want de Chao Phraya Rivier is de belangrijkste en grootste rivier in Thailand, hij stroomt namelijk dwars door Bangkok naar de Golf van Thailand.


6. Chatuchak Market

Locatie: Kamphaeng Phet 2 Rd, Chatuchak, Bangkok 10900, Thailand
Openingstijden: Vrijdag van 18:00 tot 00:00, Zaterdag en zondag van 09:00 - 18:00



De Chatuchak Weekend Market in Bangkok is al jarenlang een begrip voor locals en toeristen die er ieder weekend massaal komen shoppen. En met ruim 200.000 bezoekers en 15.000 stalletjes die zo’n twintig voetbalvelden beslaan, is het de grootste markt van heel Azië – en één van de grootste markten ter wereld. Het is daarmee de ideale plek om de leuke souvenirtjes en hebbedingetjes te scoren voordat je weer naar huis gaat.

De Chatuchak Weekend Markt begint altijd op een vrijdagavond en duurt van 18:00 tot 00:00 uur. Zaterdag en zondag is de markt geopend tussen 09:00 tot 18:00 uur.

De vrijdagavond en de zondagmiddag (vanaf 12:00 uur) zijn over het algemeen de drukste momenten voor een bezoek. De beste tijd om deze markt te bezoeken is de zaterdagochtend, meteen na de opening. Het is dan nog relatief rustig en nog niet zo warm als overdag. Alles is goed op voorraad en de verkopers hebben er ontzettend veel zin in. Daarbij heb je dan rustig een paar uur de tijd om te winkelen voordat het echt druk en warm begint te worden. 
Met name voor de vrouwelijke reizigers onder ons, is deze markt dé plek om leuke kleding te scoren. De kledingwinkeltjes op deze markt lijken helmaal niet op een immense openlucht markt, maar op kleine boutique winkeltjes die smaakvol zijn ingericht. Sectie 2, 3 en 4 hangen vol met de laatste modetrends. Jurkjes, zwemkleding, shirtjes, schoenen en zelfs ontwerpen van opkomende lokale kledingontwerpers (sectie 18).

De kwaliteit van deze kleding is verbluffend goed en de prijzen zijn een stuk lager dan in de moderne shopping malls van Bangkok. Ook hebben ze ruime keuze uit Europese (schoen)maten. Je kunt je hier op een goedkope manier goed vermaken!

7. Reclining Buddha

Locatie: 2 Sanam Chai Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand
Openingstijden: Dagelijks van 08:00 tot 18:30

Het hoogtepunt van de Wat Pho is voor velen de liggende Boeddha. Deze Boeddha is 15 meter hoog en 46 meter lang. De voeten van de Boeddha zijn 5 meter lang en prachtig versierd met illustraties van parelmoer. Om binnen te kunnen komen moet je je schoenen uit doen en geschikte kleding dragen (geen blote schouders of huid boven de knie). Als je wat geluk wil kopen kan dat, door een kom met munten te kopen bij de ingang van de hal, deze kun je in een van de 108 bronzen kommen laten vallen. Het geld gaat naar de monniken die de Wat Pho renoveren.

8. Damnoen Saduak Floating Market

Locatie: Damnoen Saduak, Damnoen Saduak District, Ratchaburi 70130, Thailand
Openingstijden: Dagelijks van 7:00 tot 17:00


Damnoen Saduak is de meest populaire drijvende markt in Thailand, geweldig om foto's te maken, te eten en om inzicht te krijgen in de vroegere manier van leven. Vroeg opstaan is het absoluut waard om de hitte en de drukte enigszins te vermijden. De meeste bezoekers die naar Thailand komen willen een drijvende markt bezoeken en velen van hen komen dan hier terecht, laat je daar niet doorafscrhikken, want het is een leuke ochtend buiten de stad.

De markt is meer dan een uur van Bangkok verwijderd, en de makkelijkste manier om er te komen is door een tour te doen. Je gaat dan met een bootje over het water.

9. Dusit Palace

Locatie: Royal Plaza, 71 Uthong Nai Alley, Dusit, Bangkok 10300, Thailand
Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 10:00 tot 15:30.


Het Dusitpaleis is een paleizencomplex in het disctict Dusit in Bangkok (Thailand). Tijdens een van zijn reizen naar Europa aan het einde van de 19e eeuw zag koning Rama V hoe een aantal monarchen aldaar hun residenties in ruimtelijke buitengebieden hadden, volop in de natuur.

Bij terugkomst in Bangkok besloot hij een nieuw koninklijk verblijf te bouwen te midden van ruime tuinen, op loopafstand van het Koninklijk Paleis. Dit om een plek te hebben om het voor hem beklemmende Koninklijk Paleis van tijd tot tijd te kunnen ontvluchten. Het paleis op het eiland Rattanakosin was door de vele uitbreidingen namelijk overvol en erg druk geworden.

In de loop van de tijd gingen Rama V en zijn opvolgers het complex in Dusit steeds meer gebruiken, als residentie en als werkpaleis, in plaats van het oude Koninklijk Paleis. De voormalige koning, Bhumibol, woonde er permanent.



10. Jim Thompson House

Adres: 1 Khwaeng Wang Mai, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330
Openingstijden: 09:00 – 18:00.
Entreeprijs: 150 baht per persoon


Jim Thompson werd rijk dankzij zijn bedrijf in Thaise zijde. Dit was iets dat niet veel meer beoefend werd, totdat Thompson het ontdekte en besloot te kijken of er markt voor was in het buitenland. Jim Thompson Thai Silk Company maakte gebruik van de lokale bevolking die zijde produceerde. Om dichter bij zijn leveranciers te zijn, besloot Thompson een stuk land te kopen en daar een huis op te bouwen. 

Als je het Jim Thompson huis bezoekt, dan moet dat met een rondleiding.  Een rondleiding duurt een half uur en is er in verschillende talen, er staan een groot aantal guides klaar om deze tours te geven.

You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie