Bezienswaardigheden in Hanoi die je normaal overslaat..

Ook leuk in Hanoi...

Hanoi Opera House
Openingstijden: Hangt af van de shows (in principe dagelijks van 08:00 - 23:00 uur)
Locatie: Số 01 Tràng Tiền, Phan Chu Trinh (3 min lopen vanaf het Hoan Kiem meer)
Entree: Er kunnen tickets gehaald worden voor verschillende shows, meestal vanaf 100.000 VBD

Het prachtige Hanoi Opera House werd gebouwd in 1911, door de toen heersende Fransen. Muzikanten, acteurs en dansers spelen voor een 600-koppig publiek. Het operagebouw is het grootste theater in Vietnam en spreekt boekdelen als historisch en cultureel bewijs van Vietnam onder Frans bestuur.

Het interieur is volgens velen zelfs nog mooier dan de buitenkant en er wordt beweerd dat het esthetisch zelfs mooier is dan het Parijse operagebouw. Vandaag de dag worden bezoekers vermaakt met een groot aantal evenementen, waaronder Vietnamese opera, traditionele volksmuziek, balletten en vele internationale concerten.

De Citadel van Thang Long
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 08:00 - 17:00 uur
Locatie: 9 Hoang Dieu, Dien Bien, Da Dinh District, Hanoi
Entree: 30.000 VND

De keizerlijke Citadel van Thang Long (ook bekend als de Citadel van Hanoi) is een interigerend overblijfsel van de geschiedenis van Vietnam. Het werd in 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

De fundamenten van oude paleizen, wegen, vijvers en putten zijn er opgegraven. Naast deze ontdekkingen vonden archeologen ook bronzen munten, keramiek en aardewerk uit China en andere plaatsen in Azië. 

Hanoi Ancient house
De Ancient house is een klein koopmanshuis uit de 19e eeuw. Hedendaags is het een museum met traditionele architectuur van de oude wijk. 

Er is een toegangsprijs van 10.000 VND (€0,30) per persoon. Eenmaal binnen zijn er twee verdiepingen van artefacten van verschillende generaties. Het is niet perse een must wanneer je in Hanoi bent, maar als je in de buurt bent toch de moeite waard omdat het een inzicht geeft in de geschiedenis van Hanoi. Het is interessant om te zien hoe mensen toen leefden.

Tips:
  • Op dinsdag, donderdag en zaterdag wordt hier om 20:00 een optreden gegeven met oude vietnamese muziek en instrumenten. Informeel, maar toch professioneel. Kaartjes kun je voor de deur kopen voor zo'n 8 euro.

Ba Vi National Park
Op ongeveer anderhalf tot twee uurtjes rijden (met de motor) ligt Ba Vi. De weg brengt je helemaal naar boven naar een berg met picknickplaatsen. Vanaf dat punt kun je de treden naar twee pieken beklimmen. Één piek brengt je naar de Conficius-tempel, de andere piek is gewijd aan Ho Chi Minh. Meer dan 1000 stappen, maar een gemakkelijke klim.

The perfume Pagoda
Na ongeveer twee uur rijden vanuit Hanoi kom je aan bij de bootcade van de Pagoda. Het varen kost ongeveer een uur maar het is een indrukwekkende tocht over de rivier en door de heuvels. Er wordt een tip van VND 100.000 gevraagd voor het roeien. De cable car is vervolgens het geld zeker waard.

De Pagode in de grot vonden wij wel aardig, de pagode aan de voet van de berg is zeer de moeite waard.

Tips:
  • Doe twee keer de cable car, de weg naar beneden is niets meer dan een markt en heeft geen mooi uitzicht. De locals blijven aan je mouw treken om maar iets te kopen

You Might Also Like

0 reacties

Ontdek meer per categorie